5 min read

Wat kan een digitaal agentschap doen voor een KMO?

Featured Image

De voordelen van een digitaal agentschap voor kleine en middelgrote ondernemingen.

 

small-and-medium-enterprises

De nieuwe standaard voor marketing is digitale marketing, maar veel eigenaren van kleine en middelgrote ondernemingen weten niet precies wat een digitaal marketingbureau doet en hoe een dergelijk bureau van nut kan zijn voor een KMO-bedrijf.

In deze blog gaan we in op die vragen, vertellen we hoe een digitaal marketingbureau klanten naar een KMO-bedrijf kan brengen en geven we advies bij het kiezen van een bureau.

Laten we er meteen induiken!

 

Wat is een digitaal marketingbureau?

Een marketing bureau, traditioneel gezien, was een bedrijf dat reclame voor een bedrijf maakte. Zij deden al het ontwerp voor tijdschriftadvertenties, televisieadvertenties, en schreven scripts voor radioadvertenties.

Met de komst van het internet, sociale media en zoekmachines is marketing radicaal veranderd. Hoewel alle oude manieren van marketing nog steeds bestaan, is de digitale kant de snelste, meest directe manier geworden om potentiële klanten te bereiken.

Het internet is gebouwd op gegevens over elke consument. Vanaf het moment dat ze voor het eerst inloggen, de tijd die ze op sociale media doorbrengen en elke aankoop die ze doen, wordt over elk individu een profiel opgebouwd. Digitale m
arketingbureaus gebruiken de tools van sites als Facebook, Google, Twitter en Instagram om marketing en reclame te maken die rechtstreeks op de potentiële klantenbasis van een KMO is gericht.

Digital_marketing_1.webpZie het als volgt: Een billboard staat er gewoon. Iedereen ziet het, zelfs mensen die uw product of dienst nooit nodig zullen hebben of willen hebben. Digitale reclame plaatst advertenties en marketingmateriaal direct voor de ogen van mensen die uw product of dienst waarschijnlijk nodig zullen hebben of willen hebben.

 

Voorbeelden van wat een digitaal marketingbureau kan doen

De complete gereedschapskist van een digitaal marketingbureau zou een boek met details kunnen vullen, maar laten we in deze korte blog eens kijken naar een paar voorbeelden van hoe een digitaal marketingbureau een MKB-bedrijf van dienst kan zijn.

Responsive web design - Uw website is de plaats waar uw potentiële klanten u waarschijnlijk zullen vinden. Meer dan 90% van alle aankopen begint met een zoektocht op het internet. Als uw website er niet goed uitziet, kunt u uw klanten al bij hen thuis verliezen.

SEO - Zoekmachine optimalisatie is de manier waarop potentiële klanten u vinden. SEO helpt Google uw website te vinden tussen de miljarden sites op het internet. Door ervoor te zorgen dat uw SEO op orde is, krijgt u meer verkeer naar uw website.

unnamed

CRM Integratie - Een CRM (customer relationship management) programma is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat elke klant goed wordt behandeld en dat u elke kans benut om aan hen te verkopen. Door uw CRM te integreren met de rest van uw marketing-, reclame- en media-inspanningen kunt u zien wat elke klant ooit heeft gedaan.

Automatisering - Met behulp van automatisering kunt u elke klant effectief door zijn reis begeleiden. E-mails, telefoongesprekken, SMS-berichten en nog veel meer kunnen worden geautomatiseerd om op het juiste moment in hun reis aan te komen.

Social Media Marketing - Of het nu gaat om social media posts of betaalde advertenties, de hele wereld zit op social media. Een digitaal marketingbureau kan u helpen al uw klanten te bereiken.


Traditionele marketing - Goede digitale marketingbureaus doen meer dan alleen online marketing; ze gebruiken ook traditionele marketing om klanten te bereiken. Radio, TV, billboards, enz. zijn allemaal nog steeds uitstekende hulpmiddelen voor het opbouwen van een merk en het bereiken van een specifieke geografische klantenkring.

Design Assets - Omdat zo veel van wat digitale bureaus doen onberispelijke ontwerpvaardigheden vereist, ontwerpen zij logo's, marketingmateriaal, en nog veel meer. Alles door één team laten doen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat al uw marketinginspanningen in dezelfde richting gaan.

Cnip new media

 

Het juiste digitale agentschap kiezen

Er zijn miljoenen digitale bureaus in de wereld. Aangezien ze online werken, kan het gemakkelijk lijken om degoedkoopste te kiezen. Soms is dat niet het beste idee. Het bureau dat u kiest moet over bepaalde vaardigheden en kennis beschikken om succes te garanderen.

  • Ervaring - Het bureau moet veel ervaring hebben in uw branche of aanverwante branches. Ze moeten kunnen aantonen dat ze bedrijven als het uwe met succes hebben geholpen hun klantenbestand te vergroten.
  • Begrip van het publiek - Een duidelijke vaardigheid in het vinden van het juiste publiek is noodzakelijk. Het definiëren van uw publiek is de kern van alle digitale marketing. Ze moeten kunnen vertellen hoe ze uw publiek kunnen vinden en met welke marketing ze het beste bereikt kunnen worden.
  • Brede vaardigheden - Sommige bureaus doen alleen Facebook reclame voor websites. U wilt een partner die kan omgaan met de marketing behoeften die je hebt vandaag en degenendie je zult hebben in een jaar of twee.
  • Eenvoudige communicatie - Je gaat moeten veel vertrouwen in uw bureau. Niet alleen zal je ze goed te betalen, maar ze gaan om uw bedrijf te definiëren aan de wereld. Het is noodzakelijk dat u kunt communiceren met hen duidelijk en gemakkelijk.
  • Vertrouwen - Je moet het agentschap je werkt met vertrouwen. Als u niet het gevoel dat ze kunnen een geweldige job te doen, je bent niet van plan om hun oordeel over wat te doen en hoe het te doen vertrouwen.
  • Meten is weten - Er zijn bureaus die u vertellen dat er geen manier is om hun succes te meten, dat het allemaal amorf is. Marketing kan worden gemeten, net als al het andere in de digitale wereld. Vraag naar die meetgegevens. In feite zouden ze die vrijwillig moeten geven, door u regelmatig rapporten te verstrekken over wat ze doen en hoe succesvol ze zijn.

infographie01_768x550px

 

Wat kan een digitaal marketingbureau doen voor een kmo?

Kortom, een digitaal marketingbureau kan zorgen voor meer klanten en meer omzet. De hele wereld is via internet met elkaar verbonden; een digitaal marketingbureau kan die mensen vinden en ze naar uw bedrijf brengen.

Ze definiëren ook uw merk, creëren een identiteit die uw klanten en potentiële klanten direct zullen gaan herkennen. Met behulp van grafisch ontwerp, websites, sociale media, en nog veel meer, creëren ze de activa die de wereld vertellen wat uw bedrijf doet en waarom ze zaken met u zouden moeten doen.

Digitale marketing is niet de golf van de toekomst, het is het heden. Het is nu. Het is de enige manier om uw potentiële klanten gemakkelijk en snel te bereiken.